فواید مصرف شیرین بیان چیست؟

اولین چیزی که از گیاه شیرین بیان به ذهن می رسد، یک ماده شیرین با اشکال و اندازه های مختلف می باشد اما شیرین بیان یک داروی گیاهی است که هزاران سال پیش از آن استفاده شده است. در واقع طعم شیرین شیرین بیان (عمدتا در امریکا یافت می شود) حاوی عصاره گیاه شیرین بیان نیست.

شیرین بیان چیست و چه کاری انجام می دهد؟

شیرین بیان به ریشه یک گیاه با نام علمی glycyrhiza glabra گفته می شود. عصاره این ریشه دارای یک طعم شیرین بوده و حاوی بیش از 300 ترکیب فعال مختلف است. مطالعات نشان دادند که شیرین بیان می تواند برای بیشتر بیماری ها از جمله مشکلات گوارشی، گرگرفتگی و فشار خون پایین مفید باشد.

مزیت های شیرین بیان:

شیرین بیان در بدن چه کاری انجام می دهد؟
شیرین بیان خواص ضدمیکروبی، ضدالتهابی و ضدویروسی دارد.

آیا شیرین بیان برای شما خوب است؟

تحقیقات نشان می دهند که شیرین بیان برای بیماری های زیر مفید است:
مشکلات گوارشی: یک مطالعه در سال 2011 که در مجله طب جایگزین و مکمل شواهدمحور منتشر شد، نشان داد افرادی که از پری قسمت فوقانی شکم، آروغ زدن، ترش کردن و بی اشتهایی رنج می بردند، 75 گرم عصاره ریشه شیرین بیان را دو بار در روز به مدت 30 روز مصرف می کردند که بعد از دو هفته با بهبود علایم مواجه شدند.
شیرین بیان می تواند به مشکلات معده مربوط به باکتری اچ. پیلوری که باعث زخم معده می شود، کمک کند. یک مطالعه در سال 2016 که در مجله بیماری های عفونی برزیل منتشر شد، نشان داد که مصرف عصاره شیرین بیان در کنار داروهای درمان کننده باکتری اچ. پیلوری می تواند به ریشه کن کردن این باکتری کمک کند.
گلودرد: در گذشته از شیرین بیان برای تسکین گلودرد استفاده می شد و اکنون برخی شواهد نیز کاربرد این گیاه را در درمان گلودرد تایید می کنند. دانشمندان مصری در سال 2016 مطالعه ای را روی بیماران قبل و بعد از عمل انجام دادند. معمولا بعد از عمل، وقتی لوله تنفس از بیمار جدا می شود، بیشتر بیماران گلودردی را بعد از عمل تجربه می کنند. این دانشمندان گیاه شیرین بیان یا یک داروی سنتی را قبل از عمل به بیماران می دادند. نتایج نشان داد که غرغره شیرین بیان به اندازه غرغره داروهای سنتی موثر است.
دندان درد: مطالعات آزمایشگاهی نشان داد که شیرین بیان می تواند باکتری های مربوط به پوسیدگی دندان را از بین ببرد. یک مطالعه در دانشگاه واشنگتن در سال 2008 نشان داد که قرار دادن قرص حاوی شیرین بیان در دهان می تواند زخم و آفت های دهانی را تسکین دهد.
گرگرفتگی در دوران یائسگی: یک مطالعه در سال 2012 که در مجله پژوهشی فارماکولوژی ایران منتشر شد، نشان داد زنان یائسه که گرگرفتگی را تجربه کردند، 330 میلی گرم عصاره ریشه شیرین بیان را 3 بار در روز مصرف می کردند که در نهایت با کاهش دفعات و شدت گرگرفتگی مواجه شدند.
مشکلات پوستی: یک مطالعه توسط دانشگاه شهید بهشتی ایران که در سال 2010 انجام شد، نشان داد که عصاره برگ و ریشه شیرین بیان می تواند به درمان عفونت های پوستی ناشی از باکتری استافیلاکوک مثل زخم زرد کمک کند.
 

دوز:

مصرف چه مقدار شیرین بیان بی خطر و ایمن می باشد؟
درحال حاضر هیچ دستورالعملی برای مصرف ایمن و بی خطر شیرین بیان وجود ندارد اما سازمان بهداشت جهانی و کمیته علمی تغذیه اروپا توصیه کردند که مصرف بیش از 100 میلی گرم گلیسریزیک اسید glycyrrhizic acid در روز برای یک فرد بزرگسال مجاز نیست.
مصرف زیاد شیرین بیان می تواند باعث افت سطح پتاسیم در بدن شود که این منجر به بالا رفتن فشار خون می شود. اگر شما سابقه مشکلات قلبی یا فشارخون بالا دارید، و اگر قصد استفاده از مکمل شیرین بیان دارید، قبل از مصرف با پزشک یا مراقبین سلامت مشورت کنید. اگر تحت درمان هستید و یا دارویی را مصرف می کنید، همیشه با پزشک صحبت کنید زیرا شیرین بیان می تواند با برخی داروها مثل وارفارین یا داروهای هورمونی تداخل داشته باشد.
  از مصرف مکمل شیرین بیان در طول بارداری خودداری کنید زیرا به مغز جنین آسیب می زند. کارشناسان هنوز نمی دانند که آیا مصرف شیرین بیان برای زنان شیرده یا کودکان بی خطر است یا خیر. بنابراین قبل از مصرف مکمل ها بهتر است با پزشک یا کارشناس گیاه پزشکی صحبت کنید.

عوارض جانبی:

 عوارض جانبی شیرین بیان چیست؟
عوارض جانبی کاهش سطح پتاسیم می تواند خواب آلودگی و رخوت و بی نظمی تپش قلب باشد. عوارض جانبی شیرین بیان ناشی از وجود گلیسیرزیک اسید است اما خرید شیرین بیان فاقد گلیسیرزیک (DGL) می تواند به پیشگیری از این مشکلات کمک کند.

تنظیم: زهرا محبی(کارشناس ارشد تغذیه)

دیدگاه‌ها

ایا این قرص برای افراد دیابتی ضرر دارد

با سلام به شما منع مصرف ندارد اما شما حتما با پزشک مشورت کنید.

با سلسام آیا شیرین بیان برای افراد کم کاری تیروئید عوارض دارد؟

با سلام به شما خیر مشکلی ندارد.

سلام خسته نباشید مادر من مشکل معده داره معده اش ترش و شیرین اکثر شیرین میکنه آیا شیرین بیان براش خوبه یا چیزی دیگه ای هم خوبه مصرف کنه

با سلام به شما می توانید از د-رگلیس ایران داروک کمک بگیرید.

افزودن دیدگاه جدید

ویدئو مرتبط

مقاله ای مرتبط با محصول یافت نشد.